Techniek

T E C H N I E K

Wat zijn AiroPave outdoor grindvloeren.

 

AiroPave is een mengsel van minerale aggregaten en hars dat wordt gebruikt om voet- en fietspaden, terrassen opritten, etc. te verharden. Het is water- en luchtdoorlatend, flexibel en bestand tegen scheurvorming.

 

Het systeem wordt ter plekke gemengd en koud aangebracht door het doorzichtig harsbindmiddel om de aggregaatdeeltjes te voorzien van een egale coating. In tegenstelling tot harsgebonden deklagen, waarbij een dunne harslaag op het oppervlak wordt aangebracht en er vervolgens een aggregaat bovenop wordt gestrooid (dat vervolgens in de loop der tijd kan losraken en ondoordringbaar is), worden hars en aggregaten vóór het aanbrengen grondig gemengd, zodat het aggregaat volledig rondom voorzien is van een coating, en er een volledig gebonden vloerconstructie ontstaat.

 

De totale dikte van de fundering inclusief afwerklaag bedraagt gemiddeld 6 - 10 cm. Hierdoor is dit systeem bijvoorbeeld ideaal om uw bestaande terras te vervangen door een AiroPave outdoor grindvloer zonder teveel bijkomende kosten.

 

Het reguliere onderhoud van AiroPave outdoor grindvloeren bestaat uit het regelmatig schoonvegen en ten minste tweemaal per jaar wassen, om opeenhoping van afval te voorkomen en de groei van mos of algen tegen te gaan.

 

AiroPave varianten:

G R E E N

S I L VE R

G O L D

AiroPave Green is een verharding met een waterdoorlatende afwerking van gebonden granulaten waarbij een lichte belasting verwacht wordt zoals bijvoorbeeld bij tuinpaden, voetpaden en rond bomen. De toe te passen granulaten hebben de afmeting 4-8 mm en de toe te passen hars is enigszins vergelend.

 

Dit type wordt veelal toegepast in de openbare ruimte.

 

De voordelen rondom bomen zijn:

> Lucht- en waterdoorlatend;

> het belemmert de groei van de boom niet;

> Onderhoud aan het boomvak is minimaal ten opzichte van normale boomvakken;

> Het bevordert de veiligheid voor voetgangers in stedelijk gebied.

AiroPave Silver is een verharding met een waterdoorlatende afwerking van gebonden granulaten waarbij een zwaardere belasting verwacht wordt zoals parkeerplaatsen, opritten en wandel- en fietspaden.

 

Afhankelijk van de te verwachten belastingen zijn er diverse funderingstypen en verhardingsdikten. Wij zullen u hier graag over adviseren. Dit type is zowel geschikt voor openbare ruimten als voor particulieren.

AiroPave Gold is een verharding met een waterdoorlatende afwerkingslaag van gebonden granulaten waarbij er geen vergeling mag optreden.

Dit systeem wordt veelal gebruikt voor particuliere doeleinden bij onder meer terrassen, balkons en rond zwembaden.

 

De uitstraling van AiroPave Gold outdoor grindvloeren geeft uw terras de uitstraling die het verdient!

AiroPave Kolgans 8 5221 GC 's-Hertogenbosch 06-40190608 info@airopave.nl

AiroPave is onderdeel van Inter Aqua BV